MENU

Wszystkie nasze dania powstają bezpośrednio po złożeniu zamówienia, dlatego czas oczekiwania waha się od 20 do 40 minut, a w okresie wzmożonego ruchu nawet dłużej. Oczywiście czas oczekiwania jest bezpłatny;)

PRZYSTAWKI

Panciotti "Sinatry"

Pierożki Panciotti (3 szt.) faszerowane krewetkami i muszlami św. Jakuba, w sosie z białego wina, szałwii kapar

Cena: 24,90 zł

Carpaccio

Cienko krojona polędwica wołowa, z kaparami selerem naciowym, szalotką i parmezanem

Cena 29,90 zł

Bruschetta Trio

Bruschetta z pomidorem, szynką parmeńską i melonem oraz salami picante

Cena 17,90 zł

ZUPY

Zupa sezonowa

Zupa sezonowa krem z bagietką czosnkową

Cena 9,90 zł

MAKARONY

Wszystkie makarony podajemy natką pietruszki i czosnkiem

Linguine Enzo Ferrari

Makaron Linguine z 4, 5 lub 6 krewetkami tygrysimi , cukinią, pomidorem koktajlowym i papryczką piri piri

Cena: 34,90 zł z 4 krewetkami | 41,90 zł z 5 krewetkami | 48,90 z 6 krewetkami

Tagliatelle Emilia Romana

Makaron Tagliatelle z polędwiczką wieprzową, borowikami, cukinią i parmezanem

Cena 32,90 zł

Penne Primavera

Makaron Penne z pieczarkami, cukinią, pomidorem koktajlowym, papryką, szalotką, parmezanem w sosie białego wina i śmietany

Cena 26,90 zł

Tagliatelle Supermirafiori

Makaron Tagliatelle z polędwiczką wieprzową, szynką parmeńską, pieczarkami, szalotką, papryczką piri-piri i parmezanem

Cena 33,90 zł

DANIA GŁÓWNE

Schab „Marsala”

Grillowany schab z przedłużoną kostką, z sosem z szalotek i wina Marsala, z ziemniakiem z tzazikami, grillowaną kukurydzą i zieloną sałatką

Cena 36,90 zł

Saltimbocca alla Romana

Cienko krojony filet z indyka w szynce parmeńskiej, w sosie z masła, białego wina, szałwii i kaparów podawane z frytką stekową i zieloną sałatką

Cena 31,90 zł

Pierś z kaczki alla „Leonardo da Vinci”

Pierś z kaczki w sosie z pomarańczy, żurawiny, estragonu na bazie demi glace, podawana z gnocchi i małą sałatką. Kaczka jest przygotowywana metodą souce vide.

Cena 45,90 zł

Polędwiczka Borowikowa

Medaliony z polędwicy wieprzowej w sosie ciemnym borowikowym z pieczonym ziemniakiem z tzatzikami i zieloną sałatką

Cena 41,90 zł

Stek wołowy „Bonnie & Clyde”

Stek z sezonowanego antrykotu, z paprykowym musem i frytką stekową

Cena 59,90 zł

RYBY I OWOCE MORZA

Tuńczyk „Soprano”

Lekko wysmażony stek z tuńczyka panierowany w pistacjach w sosie z kapar i białego wina z ricotto-gruszkowym ravioli

Cena 49,90 zł

Krewetki

Krewetki Tygrysie „Black Tiger” całe z głową 16/20, smażone na oliwie z oliwek, z czosnkiem, peperoncino i natką pietruszki

Cena: 39,90 zł - 5 szt | 69,90 zł - 9szt

SAŁATY

Wszystkie sałaty podajemy z vinegrette klasycznym lub malinowym

Sałata „Lemon Pepper”

Mieszanka zielonych sałat z warzywami sezonowymi, oliwkami, grillowanym indykiem, oryginalną grecką fetą i bruschettą pomodoro

Cena 29,90 zł

Sałata „Dolce Vita”

Mieszanka zielonych sałat z warzywami sezonowymi, szynką parmeńską, melonem i bruschettą pomodoro

Cena 29,90 zł

DANIA DLA DZIECI

Penne Napoli

Makaron rurki z delikatnym sosem pomidorowym

Cena 12,90 zł

Ananasowy indyczek

Filet z indyka z ananasem i żurawiną, podawany z frytkami

Cena 14,90 zł